Zoutwatervissen

Zoutwatervissen komen voor in zeeën en oceanen. De meeste zoutwatervissen kunnen niet leven in zoetwater, maar er zijn uitzonderingen. Zoutwatervissen bestaan er in verschillende soorten en maten. Hieronder worden enkele opvallende vissen beschreven die in de verschillende zeeën en oceanen voorkomen.

De kabeljauw vind je vooral in de noordelijke, koudere waters van de Atlantische oceaan, dus in west en noord Noorwegen, noordwest Rusland, zuid Groenland, noordwest Canada en volledig rondom Ijsland.

Noordzee

Bekende zoutwatervissen die in onze Noordzee rondzwemmen zijn: kabeljauw, schelvis, haring en makreel. De kabeljauw kan een lengte hebben van 1,5 meter, maar de gemiddelde lengte ligt rond de 80 en 90 centimeter. De kabeljauw heeft een olijfgroene rug met bruine vlekken. De buik van deze vis is wit van kleur. De schelvis komt voor in het noordelijke gedeelte van de Noordzee. De lengte van de schelvis ligt tussen de 40 en de 50 centimeter.

Er zwemmen echter ook schelvissen rond van wel 80 centimeter. De haring wordt ongeveer 45 centimeter lang. Het lichaam van de haring is zilver van kleur. De rug van de haring is grijsgroen of blauwgroen. De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. Makrelen worden niet echt groot, de lengte van een volwassen makreel schommelt rond de 40 centimeter.

Indische Oceaan

In de Indische Oceaan zwemmen een heleboel gekleurde vissen rond. Duikers komen in deze wateren dan ook echt aan hun trekken. Een kleurrijke vis die in de wateren bij Zuid Afrika voorkomt, is de arothron nigropunctatus. De felgele vis wordt ongeveer 35 centimeter groot. De zwarte- en rode anemoonvis zijn eveneens in de Indische oceaan te vinden. Beide vissen worden ongeveer 10 centimeter groot.

Stille Oceaan

De Stille Oceaan wordt ook wel Grote Oceaan genoemd. De oceaan ligt tussen Oost Azië, Noord en Zuid Amerika en Australië. De temperatuur schommelt tussen de 0 en 20 graden Celsius. De blauwfluwelen juffer zwemt rond in het Indische en Australische deel van de Stille Oceaan. De witborstdoktersvis zwemt in de kustwateren bij Afrika.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*