Vispannetje met een lekker knapperig korstje van Sandra Bekkari

Verrassend makkelijk recept voor een lekker vispannetje van Sandra Bekkari, zodat je zal genieten van een zalige klassieker onder een extra krokant kaaskorstje.

Beproefd vispotje recept van het nieuwste gezicht op de VTM: Sandra Bekkari. Een vispannetje boordevol extra groenten en Sandra’s lievelings ingredient: kaas. Ga gegarandeerd genieten met haar extra tips over gezond en lekker eten plus aflanken zonder echt diëten.

Vispannetje Sandra Bekkari

Wat is een vispannetje?

Vissoep maken
Kies uit deze 3 recepten om vissoep te maken: klassiek, genieten met Jeroen Meus of Pascale Naessens’ eenvoudig, bijzonder lekker en onweerstaanbaar gezond recept.

Een vispannetje is eigenlijk een ander woord voor vispotje of visstoofpotje. Een eenpansgerecht dus, waarin de vis met andere ingrediënten wordt gestoofd. Net even anders dan:

 • Vis koken: de vis wordt in kokend water gegaard, meestal voor visbouillon, visfumet of vissoep
 • Vis pocheren: lijkt op vis koken met 2 grote verschillen: minder kookvocht en lagere temperatuur (zeker niet koken, maar eerder een 80 tal graden)
 • Vis braden: de vis gaat in de oven op hoge temperatuur, maar de vis wordt vochtig gehouden met wijn, fumet, citroen… en dikwijls ook nog eens afgedekt of omwikkelt (papillot) met aluminiumfolie. Ook Sandra’s vispannetje gaat de oven in, op een bedje van groenten en afgedekt met een kaassaus.

Wie is Sandra Bekkari?

Kabeljauw Pascale Naessens
Het Beste en Makkelijkste recept van Pascale Naessens: kabeljauw in de oven!

Wie Sandra Bekkari aan het werk wil zien, die schakelt om 18.00h de Vlaamse VTM aan op TV, waar elke weekdag “Open Keuken met Sandra Bekkari” zal draaien. Sandra vervangt aldaar De Keuken van Sofie, het dagelijkse kookprogramma van Sofie Dumont, waar we ons altijd hebben afgevraagd wat dan wel de gezondheidsfilosofie was achter de “gezond koken op donderdag” rubriek van Sofie Dumont.

Bij Sandra zal het vanaf het begin duidelijk zijn! Sandra – een slanke 40er – is al meer dan 20 jaar voedingsdeskundige met haar eigen merk “Sana”. En is al dat Latijn dat we 35 jaar geleden op de schoolbanken doorworsteld hebben toch eindelijk eens nuttig: “Sana” is Latijn en betekent: ‘gezond’. Van de Latijnse spreuk die ieder wel kent: “Mens sana in corpore sano” oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Mooie woordspeling op haar naam trouwens: SANdrA 🙂

Ga gegarandeerd genieten van forel in de oven met 1 van deze 3 recepten van Pascale Naessens, zodat je in minder dan een half uur met weinig werk noch afwas zal wegdromen in de Ardennen…

Sandra is dus geen chef zoals haar Westvlaamse streekgenoot Piet Huysentruyt, of andere bekende TV chefs zoals Sofie Dumont, Pascale Naessens en Jeroen Meus, maar: ze is wel een voedingsdeskundige. En ondanks ze zoals voorgenoemde chefs geen TV programma publiciteit had, stonden haar kookboeken “Nooit meer diëten” al reeds 2 jaar in de boeken top 10!

Behalve ervaringsdeskundige – ze is zelf 32 kilogram afgevallen in bijna 3 jaar en zoals je op TV zal zien: geen jojo effect – leidt ze ook een team van voedingsdeskundigen, diëtisten, allergie specialist, diabetes-educatoren, sportcoach, herborist, bewegingscoach… En wie haar nog niet zou kennen: geen nood! De idee was een kookprogramma te maken, niet door alweer een bekende Vlaming, maar wel door iemand zoals u en ik, gefilmd in een huiselijke sfeer waar ook jij en ik dagelijks onze maaltijden klaarmaken.

Wat betekent gezondheid en gezond eten volgens Sandra?

Wat we misten bij Sofie Dumont was een duidelijke invulling wat ze nu wel precies bedoelde met gezond koken. Minder zout bleek een stokpaardje te zijn. En toen Piet Huysentruyt na zijn trombose begon te praten over meer groenten en De Voedselzandloper, eindigde zijn contract bij VTM. Gelukkig horen we bij Sandra Bekkari dezelfde boodschap als we bij Piet horen: veel meer belang hechten aan het eten van groenten en het verwerken van groenten (vezels noemt Piet het dan weer) waar je maar kan in gerechten (zoals je zal zien in onderstaand recept: groenten in de stoofpot en groenten in de saus!).

Zalm Pascale Naessens
Kies uit 1 van deze 5 zalm recepten van Pascale Naessens zodat je gegarandeerd zal genieten van makkelijk te maken, overheerlijke en onweerstaanbaar gezond eten.

7 Gezonde voeding vuistregels van Sandra Bekkari: (en je ziet al direct dat het daarom niet veel anders is dan wat Pascale Naessens en Piet Huysentruyt zeggen over voeding: groenten, groenten, eet meer groenten!):

 1. de basis van elk bord: het hoofdaandeel (minstens de helft) moet uit groenten bestaan: verwerk groenten in soep, saus, met de spiraalsnijder als pasta of maak groentefrietjes
 2. eet met aandacht ofte zoals Pascale Naessens zegt: geniet van je eten in plaats van snel iets tussen je kiezen te proppen
 3. eet je grootste maaltijd ‘s morgens
 4. eet gezonde tussendoortjes om de dag door te komen
 5. drink minstens 1.5 liter water of andere gezonde dranken per dag
 6. varieer met ‘eerlijk’ superfood: dus meer kleurrijke groenten op je bord want kleuren zijn voedingsstoffen
 7. beweeg voldoende: hoelang is het alweer geleden dat je uit je stoel bent opgestaan … 🙂

We gaan Sandra Bekkari alvast volgen, want zoals ook uit onderstaand vispannetje recept blijkt, maakt ze makkelijke gerechten in weinig tijd die bovendien lekker, gezond en voedzaam zijn! Op haar VTM pagina zien we alvast recepten met kabeljauw, zalm, langoustines, garnalen, St Jakobsvruchten, makreel, vispapillot, roodbaars… dus vis en zeevruchten recepten alom!

Vispannetje met een lekker knapperig korstje van Sandra Bekkari
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Verrassend makkelijk recept voor een lekker vispannetje van Sandra Bekkari, zodat je zal genieten van een zalige klassieker onder een extra krokant kaaskorstje.
Website:
Soort recept: Stoofpotje, braden, grillen, oven recept
Cuisine: Open keuken van Sandra Bekkari
Serves: 4
Ingrediënten
 • 150 gram vis per persoon en sinds verschillende kleuren belangrijk zijn kies je bijvoorbeeld voor 300 gram kabeljauw en 300 gram zalm (Sandra koos voor een andere stevige witte vis: koolvishaasje)
 • olijfolie om de groenten te stoven
Veel groenten onderaan het vispannetje
 • 2 dikke preistengels
 • 2 dikke selderstengels
 • 2 uien
 • 1 kleine venkel
voor de kaassaus met extra groente: bloemkool
 • 40tal gram gemalen kaas
 • 1 bloemkool
 • een scheut rijstmelk
 • een flinke scheut olijfolie
 • muskaatnoot
kruiden
 • peper
 • zeezout
 • tijm
 • laurierblaadjes
Bereiding
 1. Begin met de bloemkool in stukken te snijden en stoom in 20 minuten gaar boven kokend water.
 2. Oven voorverwarmen met bovengril op 200 graden.
 3. Snijd de ui fijn en begin aan te stoven in een pan met olijfolie.
 4. Snijd selder in hapklare stukjes en stoof mee aan, doe hetzelfde voor de prei en het wit van de venkel: kruid met laurierblaadjes, tijm, peper en zeezout.
 5. Snijd de vis in grove stukken.
 6. Vul een ovenschotel met de gestoofde groenten. leg er de visstukken bovenop en kruid met peper.
 7. Maak in een blender de kaassaus door de gestoomde bloemkool te mixen met gemalen kaas, wat rijstmelk, wat olijfolie + gekruid met flink wat muskaatnoot, peper en niet teveel zout (want de kaas bevat immers veel zout:
 8. dus best eerst malen zonder zout, dan proeven en indien gewenst zeezout toevoegen!)
 9. Overgiet de groenten en de vis met de bloemkool-kaassaus.
 10. Overstrooi met gemalen kaas en laat je vispannetje een kwartiertje garen, hoog in je oven (dus onder de gil). Flink wat kaas inderdaad: Sandra Bekkari bekent dat ze een liefhebster is van kaas:-) Smakelijk!

 

Leave a Comment

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: