Garnalencocktail !!! Perfect eenvoudig snel recept zonder afwas…

Serveer dit beproefd garnalencocktail recept niet in glaasjes maar… in sinaasappels: dus geen glazen afwassen achteraf. Makkelijk en lekker voorgerecht om een gewone avond snel om te toveren in een feestmaaltijd.

En bovendien veel sneller klaar dan een ganse pot verse soep koken want… je hoeft niets te koken! Gewoon alle ingrediënten onder elkaar mengen en serveren.

Garnalencocktail

Hoe garnalencocktail maken

Met dit snel en simpel scampi diabolique recept van Sandra Bekkari zal je gegarandeerd jezelf en je gasten trakteren op een superlekker aperitiefhapje of bijgerecht.

Wie kent deze klassieker niet? Garnalen geserveerd met een roze cocktailsaus in een toch wel mooi ogen glaasje, dat je dan kon uitlepelen met een klein vorkje…

Tegenwoordig zie je garnalencocktails weer opduiken in een nieuw jasje in de duurdere restaurants met een allegaartje van verbijsterende sausjes die je al doen watertanden wanneer je er staat naar te kijken… Maar wel duur 🙂

Zelf houden we het makkelijk en ons nieuwe jasje is de garnalencocktail te serveren in een sinaasappel en wel om 3 redenen:

 1. niet iedereen heeft van die dure cocktailglaasjes in huis (wegens ze breken nogal snel als ze in handen komen van mensen zoals ik…)
 2. geen glas betekent ook geen afwas achteraf
Vispannetje Sandra Bekkari
Verrassend makkelijk recept voor een lekker vispannetje van Sandra Bekkari, zodat je zal genieten van een zalige klassieker onder een extra krokant kaaskorstje.

de sinaasappel is lekker mee in de cocktailsaus, dus 2 vliegen in 1 klap: zowel een ingredient als de verassing om je cocktail in iets anders dan glaasjes te serveren.

Verder gewoon gemakkelijk: klassiek kan je gewoon vertrekken met mayonaise, maar wij maken “mayonaise met Griekse yoghurt en olijfolie”. Vermits zelfgemaakte mayonaise bij ons gewoon niet op tijd opgeraakt (wegens voor onze salade maken we steeds elke dag verse dressing) en frietjes bakken doen we misschien maar eens per jaar.

Dus heb je mayonaise, gebruik dan mayonaise, zoniet ga dan aan de slag zoals wij of Sandra Bekkari met yoghurt en olijfolie door elkaar te mengen, al dan niet met een snuifje peper en een snuifje rotszout. Maar voor wat extra “zoute smaak” gebruiken we graag worcestersaus saus.

Garnalen bakken
Lekkere, pittige garnalen bakken doe je met dit klassiek Indonesisch recept, zodat je zal genieten van een lekker maal dat beter smaakt dan bij de Chinees.

Uiteraard kan je zelf verse garnalen koken of bakken: dit laatste komt de smaak zeker ten goede, maar als het de bedoeling is om in een mum van tijd een voorgerecht op tafel te toveren, koop je reeds kant en klare garnaaltjes, liefst een streekproduct van bij ons: Vlaamse grijze garnaal of Noordzeegarnaal. Deze garnaal is immers nu op zijn best (van september tot januari). Wie garnalen koopt in de supermarkt, kijkt best op de verpakking of het om volledig verse garnalen gaat of een mengeling van verse en diepgevroren garnalen.

Wie geen dagverse grijze garnalen vinden kan, die kan onderstaande cocktail ook maken met een blikje zalm (in eigen nat) of krab in blik.

Smakelijk!

Garnalencocktail !!! Perfect eenvoudig snel recept zonder afwas...
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Serveer dit beproefd garnalencocktail recept niet in glaasjes maar... in sinaasappels: dus geen glazen afwassen achteraf. Makkelijk en lekker voorgerecht om een gewone avond snel om te toveren in een feestmaaltijd.
Website:
Soort recept: Voorgerecht
Cuisine: Klassiek, Glutenvrij
Serves: 4
Ingrediënten
 • 4 sinaasappels
 • 300 tal gram garnalen
 • 6 eetlepels Griekse yoghurt + 2 eetlepels olijfolie (of 8 eetlepels mayonaise)
 • 1 eetlepel tomatenketchup
 • een snuifje paprikapoeder
 • naar smaak: 2tal theelepels whiskey of cognac of vodka
 • naar smaak en wens 2tal theelepels worcestersaus en 2tal theelepels vers geperst citroensap
 • naar smaak en wens: enkele druppels tabasco
 • kleine bindsla (Romaine, Romeinse sla) of een pak gemengde saladebladeren of wat roketsalade of een bakje tuinkers
Bereiding
 1. Snijd de top/hoed van de sinaasappels (ongeveer ¾de van de hoogte). Pers de toppen uit met een fruitpers of knijp ze zo goed en kwaad als dat gaat met je handen uit. Zet even apart.
 2. Hol de sinaasappels uit door met een scherp mesje het vruchtvlees weg te snijden van het wit van de schil. Maak het jezelf niet te moeilijk... Bedoeling is dat je sinaasappelvruchtvlees uit de sinaasappels snijdt, zodat je een holte creëert waarin je de garnalencocktail zal serveren. Wat je over hebt aan garnalen en dressing, serveer je gewoon rond de sinaasappels op het bed salade.
 3. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes met zo weinig mogelijk vel en uiteraard geen zaden
 4. Maak de dressing naar smaak door de yoghurt met de olijfolie, tomatenketchup, een snuifje paprikapoeder en alcohol door elkaar te mengen. Begin met de olijfolie langzaam door de yoghurt te roeren. Eindig met het sinaasappelsap maar maak de dressing niet te lopend. Voeg naar smaak vers geperst citroensap, tabasco en worcestersaus toe.
 5. Roer de garnalen door de dressing. Meng er dan voorzichtig ook naar wens sinaasappelstukjes door
 6. Leg wat slablaadjes of tuinkers op een bord, zet er de uitgeholde sinaasappel op en vul met de garnalencocktail: wat niet in de sinaasappel past, serveer je gewoon bovenop de slablaadjes.

 

Leave a Comment

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: