Bloemkoolsoep van Sandra Bekkari met garnalen

Ga gauw genieten van deze makkelijke bloemkoolsoep van Sandra Bekkari met garnalen in plaats van hazelnoten met tip hoe je snel bouillonblokjes vervangt.

Zoals je dat van Sandra verder kan verwachten: een zeer makkelijk recept dat ieder kan maken die in een pot kan roeren, zonder lang in je keuken te staan.

Bloemkoolsoep Sandra Bekkari

Bloemkoolsoep van Sandra Bekkari zonder hazelnoten met garnalen

Zalm Pascale Naessens
Kies uit 1 van deze 5 zalm recepten van Pascale Naessens zodat je gegarandeerd zal genieten van makkelijk te maken, overheerlijke en onweerstaanbaar gezond eten.

We gaan het authentieke recept van Sandra even in een nieuw jasje steken. We denken hier meteen aan Pascale Naessens die de voorkeur geeft aan een maaltijd gebaseerd op eiwit en groenten. Sandra vindt dan weer dat je minstens 1 keer per week volledig vegetarisch zou moeten eten, dus verrijkt in dit geval haar bloemkool met hazelnoten. Geroosterde hazelnoten: ook voor een extra knapperige beet tijdens het eten, wat voor mensen die steevast brood willen eten bij hun soep een welkome koolhydraatarme vervanger is.

Nu hebben we niets tegen puur vegetarisch koken, maar we kijken toch wel een beetje verbaasd op wanneer Sandra kiest voor groentenbouillon gemaakt van…
bouillonpoeder en water. Ok, dat gaat altijd snel, maar… maak jezelf verder iets wijs: zulk een groentenbouillon zit boordevol zout en is amper rijk aan al het goede dat je tijdens het maken uit echte groenten zou trekken.

Vispannetje Sandra Bekkari
Verrassend makkelijk recept voor een lekker vispannetje van Sandra Bekkari, zodat je zal genieten van een zalige klassieker onder een extra krokant kaaskorstje.

En vermits we hier vis promoten: een bouillonblokje heeft zeker niet al wat je zelf kan trekken uit graten of garnalenpantsers. Wie dat in twijfel zou trekken: maak eens een bouillon boordevol graten en laat dan afkoelen. Je bouillon zal steevast indikken dankzij de gelatine die je door het sudderen uit de graten hebt getrokken. Koude bouillon van een bouillonblokje is even waterachtig als… water.

Wat garnalen betreft kan je van september tot januari kiezen voor echte Noodzeegarnalen. Wie dat allemaal te duur vind, kan vertrekken met gewone garnalen (het goedkoopst = uit de diepvries) en deze snel even bakken. Om makkelijk te werken kan je 3 grote garnalen aan een satéstokje rijgen en zo bakken in de pan: dat maakt het omdraaien van de garnalen veel sneller en makkelijker . Bovendien kan je kan met stokje en al serveren in de soep

Dus voor wie nog gezonder wil eten dan Sandra: maak snel je eigen garnalenbouillon als volgt:

 • Vissoep maken
  Kies uit deze 3 recepten om vissoep te maken: klassiek, van Jeroen Meus of Pascale Naessens’ eenvoudig,  lekker en gezond recept.

  500 gram koppen, staarten en pantser van garnalen die je voordien gepeld had (ooit eens en in de diepvries gestopt tot je genoeg afval had om er garnalenbouillon van te trekken)

 • 1 bol knoflook
 • 15tal zwarte peperbolletjes
 • 1 laurierblad
 • 2 uien
 • 2 prei
 • 2 dunne wortelen
 • 2 stelen bleekselder
 1. Vis in papillot
  2 recepten om vis in papillot te maken zonder afwas: beproefd klassiek recept of boordevol groenten door Sandra Bekkari: dus lekker aan tafel in 30 minuten.

  Snijd de uien halfdoor en de rest van de groenten niet te groot zodat ze makkelijk in een soeppot zullen passen achteraf. Snijd de hoed van de knoflookbol.

 2. Leg de garnalenkoppen, -staarten en -pantsers met de groenten op een bakplaat, overgiet met wat olie en laat roosteren op 180 graden: zorg ervoor dat alles rusting zal bruinen zonder iets aan te laten branden.
 3. Doe dan alles uit de oven in een soeppot, doe er laurierblad en peper bij, overgiet met water tot alles onder staat, breng aan de kook en laat nog een half uurtje sudderen.
 4. Giet alles door een zeef en druk met een pollepel zoveel mogelijk bouillon uit de garnalen en de groenten: visbouillon klaar!

Bloemkoolsoep van Sandra Bekkari met garnalen
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Ga gauw genieten van deze makkelijke bloemkoolsoep van Sandra Bekkari met garnalen in plaats van hazelnoten: met tip hoe je snel bouillonblokjes vervangt.
Website:
Soort recept: Soep
Cuisine: Sandra Bekkari Recepten, Makkelijke Recepten, Paleo Dieet
Serves: 8
Ingrediënten
 • olijfolie
 • 2 witte ajuinen
 • 1 dikke selderstengel
 • 2 knoflookteentjes
 • anderhalve bloemkool
 • peper en zeezout
 • 2 liter bouillon
 • limoensap naar smaak
 • grijze garnalen (Noordzeegarnalen) of andere, verse (dus niet gekookte) garnalen
 • verse dille indien voorhanden (of andere groene tuinkruiden)
Bereiding
 1. Snijd de ajuinen grof en begin aan te stoven in de olijfolie.
 2. Snijd de selder grof en stoof mee aan.
 3. Snijd de knoflookteentjes grof en stoof ook mee aan.
 4. Verdeel de bloemkool in roosjes en laat ook mee aanstoven.
 5. Kruid met peper en zeezout, overgiet met 2 liter bouillon, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
 6. Wie volledig verse garnalen gebruikt, die pelt ze uiteraard, verwijderd het darmkanaal en bakt ze even (gekruid met peper en zeezout) in vetstof tot de garnalen roze kleuren (en dus gegaard zijn).
 7. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng verder op smaak met limoensap.
 8. Garneer je bloemkoolsoep met verse dille, serveer met garnalen en geniet!

 

Leave a Comment

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: