Hoe 2x makkelijk vis in papillot maken: recept Sandra Bekkari

2 recepten om vis in papillot te maken zonder afwas: beproefd klassiek recept of boordevol groenten door Sandra Bekkari: dus lekker aan tafel in 30 minuten.

Als we zo gezond willen zijn als een vis, is het goed om er zo af en toe eens eentje te eten… Dit recept van vis in papillot serveert Sandra Bekkari bovendien bovenop een ZEE van groenten en is klaar in 20 minuten! Sandra rekent per persoon (dus per pakje): 150 gram vis, 1 dunne jonge wortel, een halve prei, 2 lenteuien en 100 gram asperges.

Vis in papillot

Klassiek recept voor vis in papillot

Vispannetje Sandra Bekkari
Verrassend makkelijk recept voor een lekker vispannetje van Sandra Bekkari, zodat je zal genieten van een zalige klassieker onder een extra krokant kaaskorstje.

Niets makkelijker dan koken “en papillote”: alle groenten snijden, met een stuk vis verpakken in aluminiumfolie (of bakpapier zoals Sandra het doet), de oven in en klaar zonder afwas!  Wat Sandra doet in haar recepten is het aantal groenten flink te verhogen. Voor een klassieke kabeljauw in papillot ga je als volgt te werk:

 • Vis inwrijven met olie, kruiden met peper, zeezout en paprikapoeder en op aluminiumfolie schikken.
 • In schijfjes gesneden tomaat of citroen en ui erover leggen, een laurierblad, kappertjes of erwtjes en indien gewenst een scheutje droge witte wijn erbij,
 • folie dichtvouwen en 20 minuten laten garen in de oven.

Vis in papillot met flink wat groenten door Sandra Bekkari

Met dit snel en simpel scampi diabolique recept van Sandra Bekkari zal je gegarandeerd jezelf en je gasten trakteren op een superlekker aperitiefhapje of bijgerecht.

Wat Sandra Bekkari doet is klassieke recepten aanpassen door er zoveel mogelijk groenten aan toe te voegen. Verder houdt ze het koken zo simpel en snel mogelijk zodat ieder het kan klaarmaken en meer tijd over heeft om lekker aan tafel te gaan zitten en genieten met vrienden en familieleden.

Sandra kiest deze keer voor leng (maar je kan uiteraard ook gewoon kabeljauw gebruiken). Voordeel van leng is dat de lengfilets overal even breed zijn, waardoor
je ze dus makkelijk in stukken van gelijke grootte kan snijden. Het vlees is ook iets losser dan kabeljauw en wel: zo heb je weer eens een andere vis op je bord want variatie in je voeding is gezond.

Sandra maakt haar pakketjes van bakpapier die ze voor en achter toevouwt en links en rechts toedraait gelijk sommige snoepjes individueel in hun verpakking zitten. Prik met een tandenstoker door de toegedraaide zijkant zodat deze niet loskomt. Gaat nog makkelijker met een keukentouwtje toegeknoopt.

Viscurry Sandra Bekkari
Veel smaak en weinig afwas is wat deze viscurry van Sandra Bekkari belooft, zodat ieder een lekker avondmaal op tafel kan zetten in minder dan 30 minuten, boordevol lekkere groenten en vis.

Wijzelf gebruikten klassiek aluminiumfolie die je niet te strak rondom je groenten en vis langs alle zijden gewoon toevouwt. De bedoeling is inderdaad dat je de pakketjes niet te strak rondom de vulling verpakt, zodat de stoom flink wat plaats heeft om je pakje “op te blazen” en alzo je vis met groenten makkelijk te garen.

Van Gils en gasten: Pascale Naessens vs Sandra Bekkari

Sandra serveert bij haar visgerecht met vele groenten ook nog eens … krielaardappeltjes. Het is hier waar beide dieetkoningingen Sandra Bekkari en Pascale Naessens elkaar “wat in de haren vlogen” tijdens een recentelijk programma van “Van Gils en gasten“.

Zalm Pascale Naessens
Kies uit 1 van deze 5 zalm recepten van Pascale Naessens zodat je gegarandeerd zal genieten van makkelijk te maken, overheerlijke en onweerstaanbaar gezond eten.

Pascale Naessens is voorvechtster van een “Pure Keuken” waar ze de nadruk legt op de combinatie groenten + een eiwitbron (vis, vlees…). Dus geen traditionele pasta of rijst of aardappels bij op Pascale’s bord.

Sandra Bekkari dieet (of beter gezegd “leeft”) volgens haar “SANA” methode, waar ze per bord 1/3de koolhydraten aanraadt. Min of meer dezelfde logica zoals bij Pascale. Maar dan zie je Sandra’s kookboeken of dit recept waar ze krielaardappeltjes mee serveert. Acties spreken luider dan woorden denkt Pascale dan. Waar Sandra dan weer repliceert met in de trend van: “het ideale zou moeten zijn geen aardappels, geen rijst en geen pasta, tenzij je zoveel beweegt dat je die koolhydraten dezelfde dag weer “verbrandt”. Want doe je dit niet, dan worden ze al snel omgezet tot vet.

Samengevat zitten zowel Pascale en Sandra op dezelfde lijn: eet vooral meer groenten. Maar waar je dat principe bij Pascale ook duidelijk telkens weer in ieder recept uit haar kookboeken (zoals Puur Genieten) zal terugzien, zie je Sandra in haar boeken zo nu en dan extra koolhydraten serveren: zoals vandaag krielaardappeltjes of in haar viscurry recept: extra rijst.

Wie toch meer wil weten over Sandra’s SANA dieet: Sandra gelooft niet in korte termijn diëten (vandaar de naam van haar website: nooit meer diëten), maar biedt om blijvend af te slanken haar 7 stappen SANA methode aan. 7 heel eenvoudige stappen dus om je ingebakken gewoontes te veranderen. Haar eerste stap is meteen wat Pascale in het vaandel draagt: Geniet van je eten! Neem er de tijd voor, duw niet zomaar in 5 seconden iets door je strot, maar proef en geniet van wat je eet! Liefst samen eten ook, niet alleen in je auto of voor je computer of voor de TV.

Kabeljauw Pascale Naessens
Het Beste en Makkelijkste recept van Pascale Naessens: kabeljauw in de oven!

De discussie loopt dan verder in: “Wie was eerst: de kip of het ei?” Volgens Pascale moet je gezonde voeding op de eerste plaats zetten. Want: van zodra je gezond eet, zal ook je gedrag automatisch veranderen. Haar idee is wetenschappelijk onderbouwt door David Ludwig, auteur van onder andere “Always Hungry”. Lees zijn Harvard publicatie: waarin David uitlegt dat hoogverwerkte koolhydraten en aardappelproducten even ongezond zijn als gewone suiker… En je begrijpt waarom Pascale zo tekeer gaat tegen Sandra wanneer die gerechten gaat publiceren met aardappelen…

Theorie vs praktijk:

 • in theorie vinden beide dames vinden dat je je koolhydraten uit groenten moet halen of anders gezegd: eet veel meer groenten
 • in praktijk zie je dat in alle gerechten van pascale Naessens, waar bij Sandra Bekkari de aardappelen mee op de foto’s verschijnen… weze het in 2 van de 26 hoofdgerechten uit 1 van haar boeken. Zoals Sandra zelf zegt: veel mensen eten koolhydraten alsof ze topsporters zijn… Dus iemand die de ganse dag op een stoel zit, die kan best makkelijk zonder aardappels, rijst en pasta.

Kabeljauwhaasje bakken
Op zoek naar een makkelijk recept om kabeljauwhaasje of andere vis te bakken? Neem nu je pan en volg dit klassiek recept zodat je zal genieten van lekker gebakken vis.

Al bij al dus is de eerste video wat uit zijn context gerukt alsof Pascale en Sandra het helemaal niet met elkaar eens zouden zijn… Niets is minder waar: wil je het ganse interview bekijken: kijk dan hierboven verder. Beide dames willen dat ieder gezond en lekker zal eten zonder veel tijd in de keuken te staan zodat je meer tijd hebt om te genieten aam tafel van hun recepten en van jouw gezelschap.

Wie er na het bekijken van de video’s toch nog krielaardappeltjes bij wil serveren:

 • neem 3 krielaardappels per persoon,
 • was maar laat de schil eraan en snijd in schijven
 • laat ze (een 12tal minuten) gaar stomen en
 • serveer met fijngesnipperde bladpeterselie, fleur de sel of zeezout en olijfolie

5.0 from 1 reviews
Hoe 2x makkelijk vis in papillot maken: recept Sandra Bekkari
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
2 recepten om vis in papillot te maken zonder afwas: beproefd klassiek recept of boordevol groenten door Sandra Bekkari: dus lekker aan tafel in 30 minuten.
Website:
Soort recept: Vis uit de oven
Cuisine: Klassiek, koolhydraatarm, Sandra Bekkari Open Keuken, glutenvrij, paleo dieet, de voedselzandloper
Serves: 4
Ingrediënten
 • 4 lengfilets
 • 4 jonge wortelen
 • 2 dikke preistengels
 • 400 gram dunne, groene asperges
 • 8 lenteuien
 • 4 knoflookteentjes
 • vers geraspte gember
 • vers gemalen peper en zeezout
 • 2 schijfjes citroen per papillot
 • 1 eetlepel olijfolie per papillot
 • 1 eetlepel witte wijnazijn per papillot
Bereiding
 1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
 2. Snijd de wortelen in julienne: dus in dunne balkjes van zo ongeveer een pink kort.
 3. Snijd de preistengels in ringetjes.
 4. Snijd de lenteuien fijn (ook in ringetjes).
 5. Neem aluminiumfolie of bakpapier, leg er de groenten op (Sandra doet eerst de wortelen, daarboven de asperges, de prei en tenslotte de lenteuitjes.
 6. Leg daarboven een dik stuk visfilet waar bovenop je knoflook en gember raspt, kruid met peper en zeezout en dek af met 2 citroenschijfjes. Overgiet met 1 eetlepel elks van olijfolie en witte wijnazijn. Sluit je pakje af.
 7. Laat de vispapillot 20 minuten garen in de oven.
 8. Serveer de vis met de groenten in de papillot op een bord en laat ieder zijn eigen pakje openen zodat ieder zal genieten van de aroma's die vrijkomen... !

 

1 thought on “Hoe 2x makkelijk vis in papillot maken: recept Sandra Bekkari”

 1. Dus een gewone papillot maar dan met meer groenten, heel makkelijk die Sandra Bekkari recepten!

  En ook leuk te lezen dat het dieet van Sandra nauw aansluit bij het dieet van pascale Naessens, dat spaart de persoonlijke coaching uit 🙂

  Reply

Leave a Comment

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: